France travail ще замени познатата ви Pôle Emploi през 2024 г.

France travail ще замени познатата ви Pôle Emploi през 2024 г. - промяна в името, която е съпроводена и с промяна в организацията.

На 1 януари 2024 г. Pôle Emploi ще бъде заменена от France travail. тази промяна ще доведе до дълбока трансформация на познатата ни днес Pôle Emploi. Всъщност тя включва нова организация на участниците от публичния сектор. По този начин тази трансформация трябва да помогне за повишаване на равнището на заетост. Тогава France travail ще отговори на двойно предизвикателство. Първо, тя ще помогне на много компании да наемат служители, но също така ще помогне на много хора да намерят работа.

Сегашната система за подпомагане на хората да се върнат на работа е често критикувана за това, че не предлага задоволителен опит,плащане на обезщетения без причина и сложността на процедурите. 

France Travail е създаден, за да реши тези проблеми.

Обезщетенията за безработица ще бъдат намалени с около 5%.

Тази промяна засяга и бенефициентите на социални плащания от RSA.

Освен простата смяна на името, целта на този проект е да се повиши равнището на заетост във Франция. Той ще отговори на трудностите при набирането на персонал, с които се сблъскват много предприятия. France Travail също така ще осигури по-добра подкрепа на хората, които търсят активно работа.

Правомощията на France Travail в областта на заетостта ще бъдат разширени. Превръщането на Pôle Emploi във France Travail е нещо повече от проста промяна на името, а преди всичко нов метод за справяне с безработицата.




Pôle Emploi ще бъде заменена от France travail
Share this post
Маркери
Архив
Редовни полети от Летище Варна до Париж Шарл дьо Гол